Orange Charging laadpaal voor zakelijk gebruik

Hoe vraag je een zakelijke laadpaal aan? 

Ben je een ondernemer en heb je medewerkers met een elektrische auto of wil je jouw wagenpark verduurzamen door elektrische auto’s aan te schaffen? Dan wil je natuurlijk zorgen voor goede laadmogelijkheden op jouw bedrijfslocatie. Een laadpaal aanvragen kan echter een lastig proces zijn. In deze blog geven we je vijf tips om het proces van het aanvragen van een laadpaal voor zakelijk gebruik een stuk makkelijker te maken.

Zorg voor een goede aansluiting op de meterkast

Voordat je daadwerkelijk een laadpaal kunt installeren, dien je ervoor te zorgen dat je een goede aansluiting hebt op jouw meterkast. Elektrische auto’s hebben veel stroom nodig, dus het is belangrijk dat er voldoende capaciteit is op de stroomaansluiting bij jouw bedrijf. Laat een gespecialiseerd bedrijf langskomen om te kijken welke aanpassingen nodig zijn om de laadpaal op de meterkast aan te sluiten.

Kies een goede locatie voor de laadpaal

Bij het kiezen van de locatie voor de laadpaal is het belangrijk om te kijken naar de parkeerbehoefte van de medewerkers. Plaats de laadpaal bij voorkeur op een plek waar medewerkers hun auto gemakkelijk kunnen parkeren en waar de laadpaal geen obstakel vormt. Het is ook handig om rekening te houden met de afstand naar de meterkast en de benodigde bekabeling.

Vraag offertes aan bij verschillende leveranciers

Het is verstandig om offertes aan te vragen bij verschillende leveranciers, zodat je een goed beeld krijgt van de kosten en de verschillende mogelijkheden. Let hierbij niet alleen op de aanschafprijs van de laadpaal, maar ook op de kosten voor installatie, onderhou en energie. Vergelijk de offertes goed en kies voor de leverancier die het beste aan jouw wensen voldoet.

Informeer bij de gemeente over vergunningen

Als je een laadpaal op de openbare weg wilt plaatsen, dan dien je hiervoor meestal een vergunning aanvragen bij de gemeente. Informeer hierover bij de afdeling vergunningen en hou er rekening mee dat de vergunningsaanvraag enige tijd kan duren. Voor een laadpaal op eigen terrein is meestal geen vergunning nodig, maar controleer dit altijd bij de gemeente.

Vraag subsidie aan

Er zijn verschillende subsidies beschikbaar voor bedrijven die investeren in duurzame mobiliteit, waaronder laadpalen. Denk bijvoorbeeld aan de MIA (Milieu-investeringsaftrek) en de Vamil (Willekeurige afschrijving milieu-investeringen). Informeer bij de overheid en/of jouw brancheorganisatie naar de mogelijkheden en voorwaarden.

Samenvattend

Het aanvragen van een zakelijke laadpaal kan een ingewikkeld proces zijn, maar met deze tips ben jij goed voorbereid. Zorg voor de juiste aansluiting op de meterkast, kies de juiste locatie, vergelijk offertes, informeer bij de gemeente en vraag subsidies aan. Zo maak je het proces van het aanvragen van een laadpaal een stuk makkelijker en kun je jouw medewerkers en wagenpark voorzien van goede laadmogelijkheden.

Bron: Orange Charging

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *