Zo kun je eenvoudig besparen op je energiekosten 

Energie hebben we allemaal nodig. We gebruiken immers steeds meer elektrische apparaten en ook onze voertuigen zijn steeds vaker elektrisch aangedreven. Stroom afnemen bij een energiebedrijf is echter wel behoorlijk prijzig, zeker nu het prijsplafond weer is afgeschaft. De tarieven voor zowel stroom als gas kunnen hierdoor flink stijgen, maar gelukkig zijn er verschillende manieren om hogere kosten tegen te gaan. Zo is het slim om je huidige energiecontract nog eens onder de loep te nemen en ook kun je kijken hoe je met je eigen zonnepanelen goedkopere energie kunt opwekken. 

Meer geld besparen met een goedkoper energiecontract 

Aan het einde van het jaar maken heel wat mensen gebruik van vergelijkingssites. Hierbij checken ze vooral of ze een goedkopere zorgverzekering kunnen afsluiten. Er zijn verschillende sites die volgens hetzelfde principe werken, maar dan met de focus op energie. Neem bijvoorbeeld een website als Gaslicht.com. Hier kun je heel eenvoudig de prijzen van tientallen aanbieders met elkaar vergelijken. Hiervoor vul je je adresgegevens, je huidige energieleverancier, je energieverbruik en de grootte van je huishouden in. Ook kun je aangeven of je zonnepanelen hebt liggen. Daarna zie je met één druk op de knop wat de beste aanbieders zijn voor jouw situatie. Overstappen naar een goedkopere energieleverancier regel je vervolgens heel eenvoudig en snel via de vergelijkingssite. 

Besparen met je eigen zonnepanelen 

De afgelopen jaren zijn steeds meer Nederlanders overgegaan op het leggen van zonnepanelen. Met een aantal panelen op het dak van je woning, garage of schuur kun je eenvoudig je eigen stroom opwekken. De gemiddelde terugverdientijd van zonnepanelen ligt nu op zo’n vier tot zes jaar. De panelen gaan ongeveer 25 jaar mee, wat betekent dat je zo’n 20 jaar alleen maar winst maakt. Heb je nog geen zonnepanelen liggen, maar heb je er wel een goede plaats voor? Dan is het slim om ze zo gauw mogelijk te bestellen! Zonnepanelen zijn nu namelijk goedkoper dan voorheen, waardoor je eenvoudig nog meer geld kunt besparen. Ga je voor een optimaal rendement? Koop een thuisbatterij en sluit deze aan op je zonnepanelen. Overdag produceren je panelen vaak meer energie dan je in die periode kunt verbruiken. Een thuisbatterij is ideaal om de overtollige energie op te slaan. Zo kun je ook ’s avonds en ’s nachts gebruikmaken van de energie die jouw panelen overdag hebben gegenereerd. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *