Rookmelder 230v

Hoe maak je je rookmelder betrouwbaarder?

Rookmelders redden levens en zijn daarom onmisbaar in elk huishouden. Maar iets dat ieder huishouden met rookmelders waarschijnlijk wel gemerkt heeft is dat het best moeilijk is om de rookmelders operationeel te houden. Oké, moeilijk is misschien niet het juiste woord, maar het is best makkelijk om de jaarlijkse batterijwissel te onthouden. Daarom raden wij het gebruik van een rookmelder 230v aan. Deze rookmelders worden namelijk aangesloten op het elektriciteitsnet, waardoor je de batterijen nooit hoeft te vervangen. Ook ‘s nachts wakker gemaakt worden door een rookmelder die aangeeft dat de batterijen leeg zijn zit er dus niet meer bij.

Rookmelder 230v

Wat als de stroom uitvalt?

Veel branden ontstaan in het elektriciteitsnet en vaak is er bij een brand geen stroom meer. Daarom lijkt het op het eerste gezicht een slecht idee om een rookmelder op het elektriciteitsnet aan te sluiten. Maar ook hier is rekening mee gehouden. Rookmelders op 230v hebben namelijk ook een back-up batterij. Deze batterij zorgt ervoor dat de rookmelder ook zonder stoom kan werken. Als de brand je elektriciteitsnet heeft uitgeschakeld of toevallig samenvalt met een stroomuitval zal de rookmelder gewoon doorwerken alsof er nog wel stroom was. En dat terwijl jij niet meer ieder jaar de batterijen hoeft te vervangen.

Gekoppelde rookmelders

Omdat rookmelders op 230v doorgaans in het iets hogere segment zitten zal je vaak ook een koppelfunctie op de rookmelders vinden. Dit is iets anders dan een slimme rookmelder die met het internet verbonden kan worden. De koppelfunctie zorgt er namelijk voor dat verschillende rookmelders aan elkaar gekoppeld kunnen. Worden een brand die op de benedenverdieping ontstaat wordt door een rookmelder op die verdieping opgemerkt, en in plaats van dat alleen die rookmelder afgaat geeft die rookmelder de melding door aan alle andere rookmelders, zodat je waar je ook in je huis bent van de brand weet.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *