riool ontstoppen

Riool ontstoppen kan heel gemakkelijk

Het begint natuurlijk allemaal met een vreemd geluid. Je spoelt het toilet door en merkt dat het borrelt en borrelt. Hoewel het water ook stijgt in plaats van ontsnapt. Dit mag natuurlijk niet  het geval zijn. Wees ook voorzichtig, want je zou kunnen denken dat je er niet goed doorheen bent gegaan. Daarom heb je zin om het nog een keer te doen. Dit zal het probleem alleen maar erger maken. Doe het dus in geen geval. Als je echt met de verstopping te maken krijgt, ontlast je  de overstroming. Maar wat moet je  doen? Riool ontstoppen is om verschillende redenen vervelend. Ten eerste is het natuurlijk onhandig als je geen gebruik meer kunt maken van het toilet of de gootsteen. Je merkt het pas als het niet meer kan. Bovendien is het ook gewoon onhygiënisch als je met afvalwater en vuil achterblijft. Daarnaast is het ook vervelend. Er komt bijvoorbeeld een geur vrij. Het komt het wooncomfort niet ten goede. Om al deze redenen is het belangrijk om zelf de afvoer te ontstoppen.

riool ontstoppen

Oorzaak

Het is niet zo vreemd om met riool ontstoppen te maken te hebben. Het gemiddelde huishouden verwerkt 150.000 liter afvalwater per jaar. Dit alles moet via het riool worden afgevoerd. Waar al het afval naartoe moet. Dit kan altijd voor problemen zorgen, zoals vettige resten of chemicaliën die aan de afvoer blijven kleven. Daarom is het ook begrijpelijk dat de afvoer verstopt kan raken en het soms nodig is om de afvoer te openen. Puin hoopt zich op totdat het water nergens heen kan.

Soda

Soms is werken met een ontstoppingsmiddel voldoende. Dit kan door soda ook helpen met het riool ontstoppen. Een theelepel soda door de afvoer kan een lange weg gaan. Als je het een paar minuten laat intrekken en daarna de afvoer afspoelt met warm water, komt het vuil los. en zo kan je weer gerust door spoelen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *