Als hovenier een duurzame tuin aanleggen

Duurzaamheid wordt steeds belangrijker. Of het nu gaat om biodiversiteit, waterberging of verbeteren van het bodemleven, hoveniers moeten steeds meer praktische en creatieve oplossingen bedenken. Je moet de klant blij maken met een mooie tuin, maar ook laten zien hoe je als bedrijf met de natuur omgaat. Wil jij ook weten hoe je een duurzame tuin kunt aanleggen? Lees dan snel verder.

Duurzaam materiaal

In de markt zie je dat consumenten steeds meer kiezen voor ecologische en duurzame tuinmaterialen. Tuinmaterialen die ecologisch verantwoord zijn, lang meegaan en zo weinig mogelijk onderhoud vragen. Daarnaast wil de consument een unieke en exclusieve tuin, ontworpen en aangelegd op basis van zijn wensen en behoeften. Bij het ontwerpen en aanleggen van tuinen is het dus belangrijk om hierbij gebruik te maken van duurzame materialen. Dit zijn materialen die lang meegaan en die weer kunnen worden hergebruikt. Zo kun je als hovenier bij het maken van een beplantingsplan rekening houden met de biodiversiteit. Dit betekent verschillende planten die aantrekkelijk zijn voor verschillende insecten. Planten die je kunt zien, ruiken en misschien zelfs proeven. Ook kun je voorstellen om een ondergrondse wateropslag aan te leggen of een groendak aanraden. 

Duurzame beplanting

Eén van de belangrijkste onderdelen van de tuin is de keuze van de beplanting. Hieraan besteden wij veel aandacht. Niet alleen door te kijken naar kleurencombinaties, hoogtes en bloeitijden. Met een gevarieerde beplanting en door te kiezen voor planten die insecten zoals bijen en vlinders aantrekken draagt u bij aan het verbeteren van de biodiversiteit. Je kunt de klant daarnaast ook aanraden om een beregeningsinstallatie aan te schaffen. Hiermee gebruikt de klant precies genoeg water op precies de juiste momenten. Deze installaties kun je als hovenier kopen bij een technische sector groothandel.

Duurzaam onderhouden

Ook op het gebied van onderhoud kun je duurzaam zijn. De machines die je gebruikt, zoals heggenschaar en bladblazer, lopen ze veel mogelijk op accu. Zo wordt de uitstoot beperkt. Daarnaast maken deze machines ook een stuk minder geluid. Je kunt als hovenier ook gebruik maken van organische meststoffen. Hiermee zorg je voor een goed bodemleven. 

Onze meststoffen zijn allemaal organisch. Hiermee zorgen we voor een goed bodemleven. Tot slot kun je ook meedenken op het gebied van biologische bestrijding om op een natuurlijke manier ongewenste insecten en dieren te weren. 

Wist je dat de klant ook gebruik kan maken van een subsidie voor zijn of haar duurzame tuin? Voor een groendak op iemands terrasoverkapping, tuinhuis of garage bijvoorbeeld kan vaak subsidie worden verkregen. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *