Gehard glas op maat

Gehard glas op maat voor de veiligheid van mijn moeder

Vorig jaar rond deze tijd is er bij mijn moeder ingebroken. Gelukkig heeft ze er lichamelijk niets aan overgehouden, maar ze was wel bij de inbraak aanwezig. Hierdoor is ze nu vaak bang en durft ze niet alleen thuis te zijn. Mijn zus en ik hadden bedacht dat ze zich veiliger zou voelen als we haar huis wat beter zouden beveiligen. We hebben nu extra sloten op de voor- en achterdeur geplaatst en hebben voor alle ramen gehard glas op maat laten maken. Als kers op de taart zijn we nu aan het kijken naar rolluiken, maar we willen mama niet het gevoel geven dat ze in een gevangenis woont. Daarom zijn we nu op zoek naar passende psychologische hulp. 

Gehard glas op maat

Traumaverwerking

We zijn een paar keer voorzichtig begonnen over de hulp die mama kan krijgen bij de traumaverwerking, maar aangezien ze nogal van de oude stempel is wil ze hier niets van weten. Psychologische hulp en mentale gezondheid was vroeger veel meer een taboe dan nu. De dokter heeft een paar keer het woord PTSS genoemd, maar die term heeft haar enorm afgeschrikt. Ze wil geen label en is bang dat ze haar opsluiten op het moment dat er een naam aan haar angst gegeven wordt. Dit is natuurlijk niet het geval, maar mijn zus en ik kunnen maar niet tot haar doordringen. Daarom zijn we ons nu gaan storten op het beveiligen van het huis, dan kunnen we in ieder geval iets doen om haar te helpen. 

Advies is welkom

Is er iemand die in een soortgelijke situatie heeft gezeten en ons van advies kan voorzien? We kunnen nog twaalf extra sloten op het huis van mijn moeder laten zetten, maar dat zal haar angst niet laten verdwijnen. We willen dat ze zich weer op haar gemak voelt in haar eigen huis en dat ze niet meer met het licht aan hoeft te slapen, want dat verdient ze. Wie helpt ons uit de brand?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *