slotenmaker Amsterdam

Gesmeerde sloten van slotenmakers Amsterdam

Ken je dat gevoel? Een slot wat stroef aanvoelt en moeilijk open en dicht gaat? Voor veel Nederlanders is een niet of moeilijk werkend slot een grote irritatie. Gelukkig kan je bij slotenmaker Amsterdam altijd terecht voor een onderhoudsbeurt of een reparatie. Zij staan met hun verschillende diensten altijd klaar om klanten die zich buiten hebben gesloten, de sleutel afgebroken is of een beklemmend en stroef slot hebben, te ondersteunen.

Wat is een veilig slot?

Een veilig slot is eigenlijk een slot wat het de inbreker zo moeilijk mogelijk maakt. De harde waarheid is namelijk dat vrijwel elk slot opengemaakt kan worden door een een slotenmaker. En als de slotenmaker het kan, kan de dief het ook. Het slot moet het een inbreker dus moeilijk maken. Dit kan door verschillende manieren. Bijvoorbeeld extra beslag toe te voegen zodat dieven minder goed bij het cilinderslot kunnen. Ook een anti kerntrek beslag kan handig zijn, hiervoor moet er vaak geboord worden in het slot. Dat maakt natuurlijk veel geluid en kost veel tijd. Hier schrik je de inbreker vaak mee af, want veel tijd en herrie is niet handig bij een potentiële inbraak.

slotenmaker Amsterdam

Verschillende soorten sloten

Er zijn veel verschillende soorten sloten. We zullen er drie kort toelichten. 

Allereerst de antidiefstal strip. De antidiefstalstrip is eigenlijk een metalen strip in de deur. Dit zorgt ervoor dat wanneer je de deur niet achter je kont op slot doet er altijd een extra zekering in de deur zit. Hierdoor kan een dief de deur niet ‘flipperen’ met iets simpels als een bankpasje.

Ten tweede het veiligheidsbeslag. Dit werd hierboven al kort beschreven, maar dit houdt in dat het cilinder verstevigd wordt waardoor inbrekers niet meer bij het cilinderslot kunnen komen om dit te forceren. Erg handig dus. 

Ten slotte ook al hierboven genoemd: de antikern beslag. Antikern beslag zorgt ervoor dat de opening van het slot kleiner wordt, waardoor een accuboor niet in de opening van het slot past. Alleen de sleutel past er nog maar doorheen. Er moet veel geweld aan te pas komen om een deur met antikern beslag open te krijgen. Dit vinden inbrekers dan ook een ware nachtmerrie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *