Speciaal voor jou, mobiele zonnepanelen

Zonne-energie is een hot topic deze dagen. Steeds meer mensen willen hun eigen duurzame energie opwekken. Als je een woning huurt is hier alleen vaak niet veel in mogelijk, aangezien er veel aanpassingen gedaan moeten worden. Wat hier wel mogelijk in is zijn mobiele zonnepanelen. We gaan je er alles over vertellen.

Wat zijn mobiele zonnepanelen?

Mobiele zonnepanelen zijn zonnepanelen die je overal kunt neerzetten. Je hoeft ze niet direct aan te sluiten op het elektriciteitsnetwerk. Ze hebben een ingebouwde accu, waar de zonne-energie in opgeslagen wordt. Vanaf deze accu kun je de energie elk moment van de dag gebruiken.

Dit maakt het gebruik van mobiele zonnepanelen ideaal voor huurwoningen. Het rendement is vergeleken met standaard zonnepanelen wel aanzienlijk lager. De mobiele zonnepanelen werken dan ook alleen met een accu. Wanneer de accu vol zit, zullen de mobiele zonnepanelen stoppen met het opnemen van zonlicht.

Waar plaats je mobiele zonnepanelen?

De reguliere zonnepanelen worden altijd op het dak van een woning geïnstalleerd. Voor mobiele zonnepanelen is dit niet per se nodig. Deze kun je op elke locatie plaatsen waar veel zon komt. Zo kun je ze bijvoorbeeld in de tuin zetten of aan je balkon hangen. Er zijn hier speciale frames voor om ze veilig op te kunnen hangen.

Daarnaast zijn mobiele zonnepanelen ook heel goed voor onderweg. Op plaatsen waar je geen aansluiting op het elektriciteitsnet hebt, kun je ze goed gebruiken. Dit maakt ze ideaal in gebruik voor op vakantie. Zo kun je met de mobiele zonnepanelen makkelijk je telefoon, laptop of andere gadgets opladen. Wat je met een mobiel zonnepaneel kunt, is afhankelijk van hoe groot het paneel en de accu ervan is.

Duurzaam of niet?

Mobiele zonnepanelen zijn zeker duurzaam te noemen. De panelen gebruiken het licht van de zon om dit om te zetten in stroom. Dit is dus een schone, duurzame en groene manier van energie opwekken. Toch zijn ze iets minder duurzaam dan de standaard zonnepanelen. Dit heeft te maken met de ingebouwde accu. Het maken van deze accu’s is een minder duurzaam proces.

Toch zijn mobiele zonnepanelen een goede investering en een duurzame keuze. Het kan zeker een goed alternatief zijn voor wanneer je geen standaard zonnepanelen kan of mag installeren. Je kunt ze makkelijk en snel installeren en je kunt ze overal gebruiken waar je maar wilt. Er hoeft niets vast aangelegd te worden of je meterkast omgebouwd te worden. Dit maakt de mobiele zonnepanelen geschikt voor veel verschillende situaties.

Tip: Mobisun.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *