vlizotrap

Vlizotrap kopen en laten monteren

Fakro Vlizotrappen zijn er in veel verschillende soorten en maten. De Fakro zoldertrap is in een aantal uitvoeringen: standaard houten LWS, comfort houten LWK en LWZ en als laatste heb je luxe houten LWL en LTK. Ook heeft  Fakro de MSU steektrap in het assortiment zitten, deze wordt ook wel molenaars trap genoemd. Heb je toch liever een metalen Vlizotrap? U kunt deze bij ons kopen in de standaard metaal LMS, komfort metaal LMK of luxe metaal LML variant. Fakro heeft ze zelfs in de schaartrap variant, LST of LSZ schaartrap metaal.

Wat is een Vlizotrap eigenlijk?

Deze trap is ontstaan uit de woorden: vliering en zoldertrap. Het is een uitschuifbare en opvouwbare trap. Die in veel oudere woningen te vinden zullen zijn. Tegenwoordig worden deze trappen alleen nog veel gebruikt voor de trap naar de zolder. Dit is met de rede als er geen plek is voor een vaste trap. Als je zolder niet als slaapkamer of iets anders diende, werd het vaak als opslagplek gebruikt. Hier was dan ook geen normale trap voor nodig omdat je hier nooit zo vaak hoefde te zijn. Meestal zit de trap verstopt achter een luik in het plafond. Maar soms bij oudere trappen staat deze ook gewoon los op de grond. De vlizotrappen worden bijna altijd gemaakt van hout. Met bijzondere gevallen wordt deze ook in het metaal geproduceerd.

vlizotrap

Kan je van een Vlizotrap een vaste trap maken?

Vaak is het maken van een vlizo naar een vaste niet mogelijk. Dit komt door het te kleine trappengat. Meestal de Vizo ook alleen gemonteerd als er geen ruimte voor de vaste trap is. Wil je toch een vaste trap? Dan zal je helaas het hele trappengat dicht moeten laten maken en hem ergens anders laten bouwen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *