Waarom een beroep doen op een rietdekkersbedrijf?

Huizen met rieten daken duiken steeds vaker op in het straatbeeld. Heel wat mensen blijken dan ook zeer grote fan te zijn van deze daken. Overweeg jij ook om een rieten dak te laten realiseren? Dan zal je kunnen vaststellen dat je daarvoor steevast een beroep moet doen op een rietdekkersbedrijf. Het inschakelen van een dergelijk bedrijf kan natuurlijk niet alleen maar voor het maken van een volledig nieuw dak in riet. Beschikt jouw huis bijvoorbeeld reeds enige tijd over een dergelijk dak en wil je deze graag laten onderhouden? Of is er mogelijks een renovatie vereist? Ook in deze gevallen kan je ervoor kiezen om een rietdekkersbedrijf in te schakelen. 

Hoeveel bedragen de kosten voor een rietdekkersbedrijf inschakelen?

In principe zijn er twee verschillende soorten kosten waar je rekening mee moet houden wanneer je een rietdekkersbedrijf gaat inschakelen voor het realiseren van een rieten dak. In eerste instantie is er namelijk het voorzien van zogenaamde nokvorsten. De kosten hiervoor variëren in de praktijk ergens tussen de 90 en 110 euro per meter. Bovendien is er natuurlijk ook nog de realisatie van het rieten dak op zich. Hiervoor wordt een bepaalde prijs per vierkante meter aangerekend. De kosten hiervoor zijn in de praktijk doorgaans gelegen ergens tussen de 95 en 110 euro per vierkante meter. Je moet er wel rekening mee houden dat de prijzen die gerekend kunnen worden altijd worden beïnvloed door verschillende factoren. Daarover hieronder meer.

Welke zaken beïnvloeden de kosten van een rietdekkersbedrijf?

De kosten die worden aangerekend door een rietdekkersbedrijf kunnen in de praktijk behoorlijk uiteenlopend zijn. In eerste instantie is dit het gevolg van de complexiteit van het dak. Naarmate er bijvoorbeeld meer steigerwerk is vereist zullen de kosten al snel behoorlijk oplopen. Bovendien geldt dit ook voor de situatie waarin er bijvoorbeeld veel dakkapellen, dakramen, etc. aanwezig zijn. Deze zorgen namelijk niet alleen voor veel hoeken, maar ook voor een groot aantal onderbroken vlakken. Het spreekt voor zich dat dit het werk van het rietdekkersbedrijf aanzienlijk kan bemoeilijken. 

Naast bovenstaande is er natuurlijk ook nog de expertise van de rietdekker.  Over des te meer ervaring deze beschikt, des te hoger uiteraard de kosten komen te liggen. Dit kan op het eerste zicht misschien wat vervelend zijn, maar die betere expertise kan je op het einde van de rit wel heel wat interessante voordelen opleveren. Zo ben je bijvoorbeeld verzekerd van de meest kwalitatieve afwerking die je, je maar kan wensen. Tot slot zal je ook nog kunnen vaststellen dat ook de provincie een niet onbelangrijke invloed kan hebben op de kostprijs die je moet betalen. 

Hoeveel keer moet er onderhoud worden gepleegd aan je dak?

Wanneer je ervoor hebt gekozen om een rieten dak te laten realiseren is het niet zo dat je daar verder nooit geen omkijken meer naar hebt. Het wordt dan ook sterk aangeraden om minstens één keer in de vijf jaar een rietdekkersbedrijf in Gelderland de opdracht te geven om een controle en onderhoud uit te voeren. Natuurlijk brengt een dergelijk onderhoud de nodige kosten met zich mee, maar je kan er de levensduur van je rieten dak wel gevoelig mee verlengen. In de praktijk kan de levensduur dan ook eenvoudig worden verlengd met zomaar even tien tot vijftien jaar. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *