Snelladers Nederland, interessant of niet?

Wanneer u ervoor kiest om uw elektrische auto standaard te gaan opladen dient u er rekening mee te houden dat er hiervoor een behoorlijke hoeveelheid tijd voor kan zijn vereist. Concreet is het zo dat het tot wel acht uur kan duren (bij thuisladen) voordat de batterij van uw voertuig volledig is opgeladen. Het spreekt voor zich dat dit in bepaalde situaties helemaal niet wenselijk is, integendeel. Wilt u er graag voor zorgen dat de batterij van uw auto aanzienlijk sneller is opgeladen? In dat geval kunt u ervoor kiezen om gebruik te maken van één van de verschillende snelladers Nederland. Deze snelladers staan er om bekend uw batterij in ongeveer een half uur tijd van voldoende elektrische energie te kunnen voorzien. Dat klinkt wellicht al heel wat interessanter in de oren!

               Welke snelladers Nederland worden er gebruikt?

Tot op het ogenblik dat dit artikel wordt geschreven is het zo dat er geen universele standaard voor snelladers op de markt bestaat. Dit betekent concreet dat ook de Nederlandse snelladers eigenlijk gewoon zogenaamde CHAdeMO laders zijn. Het betreft hier de snelladers welke worden gebruikt door verschillende van ’s werelds bekendste merken. Denk hierbij niet alleen aan Nissan en Peugeot, maar ook aan Citroën evenals Honda, Kia en Mitsubishi. Deze snelladers, welke dus ook in Nederland worden gebruikt hebben een vermogen van 50KW DC. Andere snelladers die er bestaan en in de wereld worden gebruikt zijn met name:

  • Het Combined Charging System;
  • De Tesla Superchargers;
  • De Chinese stekkers;

De Tesla Superchargers kunnen tot op moment van schrijven uitsluitend worden gebruikt voor het opladen van Tesla voertuigen. Daarmee onderscheiden ze zich aldus ten opzichte van de CHAdeMO standaard. In ieder geval, wanneer u omwille van wat voor reden dan ook genoodzaakt bent om uw auto zo snel mogelijk op te laden spreekt het voor zich dat gebruikmaken van de snelladers Nederland een uitstekende keuze is.

               Zijn er ook nadelen verbonden aan snelladers Nederland gebruiken?

Dat er snelladers Nederland bestaan is uitermate belangrijk. In eerste instantie was het voor mensen die een elektrische auto kochten immers niet mogelijk om deze in snel tempo op te laden. In het bijzonder wanneer men onderweg was en de accu bijna op was, was dat uiteraard een belangrijk probleem. Om ervoor te zorgen dat elektrische auto’s in snel tempo en vooral veel uitgebreider geaccepteerd zouden gaan worden moest er een manier worden gevonden om de batterij sneller op te kunnen laden. Het resultaat? Dat zijn de snelladers!

Gebruikmaken van één van de Nederlandse snelladers zou echter ook een bepaald nadeel met zich meebrengen. Een nadeel van snelladen zou bijvoorbeeld (kunnen) zijn dat de levensduur van de accu er negatief door wordt beïnvloed. Het wordt omwille van deze reden sterk aangeraden om ervoor te kiezen om de accu van uw auto ook regelmatig op laag vermogen op te laden. Dit kunt u dan eigenlijk het best gewoon bij u thuis doen. Ondanks het feit dat er dus wordt gesteld dat regelmatig de snelladers Nederland gebruiken uw accu kan aantasten moet het gezegd dat er ook heel wat bedrijven bestaan die dit ontkrachten. Dit geldt onder meer voor het taxibedrijf ‘Taxi Electric’ uit Amsterdam. Zij laden hun Nissan Leaf’s dagelijks verschillende keren snel op en merkten na twee jaar nog steeds geen groot capaciteitsverlies.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *